Glas vand

Vand, sundhed, velvære

Vand, sundhed, velvære – det hænger sammen…

Hvorfor det er nødvendigt at drikke vand? 15 hovedårsager…

Vi ved alle, at det er vigtigt at drikke nok vand hver dag. Oplysningerne om vandindtagets vigtighed møder vi i mange forskellige sammenhænge og med forskellige begrundelser. Det kan være svært at se helheden i vandets betydning for vores liv og organisme.

Men her er et overblik, der er sammensat af eksperters 15 hovedårsager til at drikke vand:

 1. Et menneske kan ikke leve uden vand.
 2. Alle menneskelige organer, væv og systemer i kroppen har brug for vand til deres funktion og arbejde.
 3. Forskere mener, at kroppens modstandskraft, herunder mod kræft, afhænger af fugtmætning. Dette skyldes det effektive arbejde i knoglemarven, der ligesom alle andre organer, har brug for fugt.
 4. Vand forbedrer mavens og tarmenes arbejde. En vellykket fordøjelse fremmer heling af hele kroppen.
 5. Rent vand er med til at afgifte kroppen og renser nyrerne og leveren. Dette er en vigtig del af behandlingen af influenza og SARS.
 6. Vand reducerer stress og angst. Det er ikke så mærkeligt, at man ved alvorlig følelsesmæssig stress tilbydes et glas vand.
 7. Kroppens smøremidler er baseret på vand. Tilstrækkelige mængder af smøremidler afhænger af tilstrækkelige mængder vand. Drikker man for lidt vand, sættes produktionen af smøremidler til bl.a. knogleled, øjne og tarmsystem under angreb.
 8. Vand er den vigtigste komponent i enhver metode til vægttab. Væskeindtaget er afgørende for en balanceret kost og for kroppens forbrændingsprocesser, da vandet sikrer at kroppen forbliver aktiv under fødebegrænsning. Kun en læge kan begrænse mængden af væskeindtag!
 9. Et glas vand, siger kardiologerne, reducerer risikoen for hjerteanfald.
 10. Rent vand hjælper aktivt hjernens arbejde hos voksne og børn.
 11. Det anbefales at drikke et glas vand 5-6 gange om dagen, hvis man lider af kronisk træthed og stress.
 12. Vedligeholdelse af hjertet og kroppens kredsløb, er kun mulig på betingelse af god vedligeholdelse af kroppens fugt. Vand reducerer risikoen for slagtilfælde og tidlig aterosklerose (åreforkalkning).
 13. Hudens og hårets skønhed og vitalitet er direkte afhængig af mængden af fugt der tilføres kroppen. Uden vandets fugtgivende virkning, ville cremer, hårmasker og andre kropsplejeprodukter være uden effekt.
 14. En tilstrækkelig mængde af vand er nødvendig for en effektiv termoregulering af organismen.
 15. Mangel på væske fører til søvnløshed. Indtagelse af 1-1,5 liter vand dagligt, kan løse dette problem bedre end sovepiller.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *