Hælspore Massage (fasciitis plantaris)

Så du har ondt i hælen og vil gerne af med dine smerter?

Løsningen er en kombination af træning og massage af hælsporen samt aktiv hvile. Så hvis du dyrker meget sport, skal du desværre forvente at have en længere hvilepause, end du nok ønsker. Den gode nyhed er, at jo før du kommer i gang med træning og massage, desto hurtigere kan du komme af med smerterne.

Hos Ægte-Massage kan vi både tilbyde hælsporemassage og fortælle dig, hvilke træningsøvelser du bør udføre.

Så hvis du vil af med dine smerter i hælene, så læs blot videre. Alternativt kan du allerede bestille tid til din første konsultation for hælsporemassage her.

Hælspore massage

Hvem kan behandle hælspore?

Foden er som helhed langt mere kompleks, end de fleste tænker over. Der er en lang række funktioner i kroppen, der er forbundet med fødderne. Derfor kræver det fagfolk som osteopater, fysioterapeuter (gerne med dyb indsigt i indlæg) og fysiurgiske massører, der har den nødvendige uddannelse, som vi har.

Der er forskel på at tilbyde behagelig fodmassage og at kunne arbejde aktivt med foden og hælen for at fjerne smerter. Så husk at søge professionel hjælp til at vurdere dine hælsporer.

Hvorfor får man hælspore?

Spørgsmålet er egentlig todelt. Det hurtige svar er som regel overbelastning af hælen, som resulterer i, at senepladen (fascia plantaris) bliver skadet under foden. Det kan ske ved løb, men også ved tunge løft. I helingsprocessen af den skadede seneplade dannes der en forkalkning fra senepladsen, der hæfter sig på hælbenet, hvilket resulterer i hælsporen. Ved mildere belastning vil din hælsene udvide sig, men ikke danne forkalkning, og dermed udvikler du kun hælsporer ved enten ekstra tunge løft eller flere løft end du plejer. Derfor oplever du ekstra smerte i hælen, når du tager og løber en længere tur end du plejer og ikke har trænet langsomt nok op. Det er derfor, du nogen gange ser folk, der har løbet, sidde efterfølgende med skoene af og give sig selv hælspore massage.

“Hvis du vil undgå hælspore, er det for det første en god idé at undgå pludselige ændringer i din træningsmængde.”

Dine fødder har en maksimal kapacitet for, hvad de kan bære. Og når du overskrider den grænse, udvikler du hælspore. Hælsporer er resultatet af en situation, hvor samspillet mellem din fod eller underben og hofte ikke har fået tilstrækkelig støtte. Hælspore massage går ind og hjælper, ved at arbejde med det væv og muskler, som er blevet beskadiget.

Hvordan behandler man hælspore? (Hint: Få fodmassage i København)

I langt de fleste tilfælde er en kombination af massage, træning og god vejledning tilstrækkeligt. I særligt sjældne tilfælde kan det blive nødvendigt at foretage en operation, hvor senepladen i foden spaltes.

Du vil hurtigt få stillet en diagnose for, hvor slemt det er hos dig, når du kommer til din første konsultation.

Vi kan først rigtigt behandle det, når vi ved, hvordan du har fået det, men vi kan også vejlede dig om, hvad du skal gøre for at undgå at udvikle hælspore igen. Det er lidt som i trafikken, hvor man fokuserer på at stoppe skaden og forhindre yderligere skader i at opstå.

Book din første tid i dag

Tag kontakt til os eller brug vores online formular til at booke din første aftale.

Vi kan hjælpe dig af med dine smerter i dine hæle.