Infrarød sauna

En Infrarød Sauna hjælper kroppen med at styrke immunforsvaret, udskiller de affaldsstoffer der har ophobet sig i organismen, eliminerer forkølelse og bekæmper betændelse, lindrer smerter i led og ryg, øger blodcirkulationen, afhjælper forhøjet blodtryk, fibromyalgi, psoriasis, overvægt, slid- og leddegigt, manglende energi, højt kolesteroltal og optimerer musklernes evne til at restituere efter sport, øger hudens elasticitet og glød samt øger koncentrationsevnen og så er en Infrarød Sauna også super god for folk som døjer med vinterdepression.

Infrarød massage

Infrarød stråling er elektromagnetiske bølge der går i dybden af huden, skaber vibrationer og varmer kroppen op indefra, og derved hæves kroppens temperatur en smule og det er netop denne reaktion som hjælper kroppen til at hele, restituere og minimere smerter.

Hvis man er førstegangsbruger af Infrarød Sauna og ved godt helbred kan man starte med 20 til 30 minutter 2-3 gange om ugen og øge til daglig brug og ligeledes øge minutterne med op til cirka 50 minutter men aldrig mere end 1 time pr. behandling.

Du kan booke en tid til Infrarød Sauna både med og uden massage, men for at få bedst mulig effekt af behandlingen, anbefaler vi at du sammensætter 30 min. Infrarød Sauna med din massagetid.

Indholdet af toksiner og andre giftige stoffer er 4 gange så høj i sveden hos personer der bruger en Infrarød Sauna i forhold til personer som anvender en traditionel sauna. Faktisk viser kliniske studier at man udskiller 20 % toksiner og 80 % vand i en Infrarød Sauna og kun 3 % toksiner og 97 % vand i en traditionel sauna.

Temperaturen i en Infrarød Sauna typisk er mellem 45-65 grader C, hvorimod at temperaturen i en konventionel sauna typisk er 90-100 grader C. En Infrarød Sauna er derfor, modsat den traditionelle sauna, hverken fugtig eller varm og derfor et oplagt alternativ hvis man ikke bryder sig om høje temperaturer og fugtig luft.

En traditionel sauna afgiver sin varme til luften som dernæst opvarmer kroppen, hvor imod de infrarøde bølger fra en Infrarød Sauna ikke varmer luften op, men derimod varmer kroppen op indefra.

Der findes to mest velkendte typer af infrarøde varmelegemer: keramisk og carbon.

Vi har valgt Infrarød Sauna med det keramiske varmelegeme, fordi det er ideelt til terapeutisk formål. Det sender lys med unikke strålelængder som trænger ind i kroppen med over 3,5 centimeters dybde samtidig med, at kroppens overflade også bliver behageligt opvarmet. Med carbon bliver kun kroppens overflade opvarmet, hvilket giver et meget ringe resultat.

Udstyr:

Automatisk temperaturregulering; Frisklufttilførsel

HiFi-system med CD-Musicure; LED-farve lys terapi

Produceret af ædeltræ Hemlock, som absorberer, desinficerer og nedbryder sved/affaldsoffer

Læs mere om Infrarød Sauna her

”De infrarøde lysbølger trænger gennem kroppen og afgiver en varme,
der har en omfattende terapeutisk virkning på organismen” Dr. Jeffrey Spencer, ekspert i idrætsmedicin og kandidatgrad i Idrætsvidenskab fra University of Southern California.

Infrarød Sauna i forhold til traditionel sauna

En traditionel sauna afgiver sin varme til luften som dernæst opvarmer kroppen, hvor imod de infrarøde bølger fra en Infrarød Sauna ikke varmer luften op, men derimod varmer kroppen op indefra.

Indholdet af toksiner og andre giftige stoffer er 4 gange så høj i sveden hos personer der bruger en Infrarød Sauna i forhold til personer som anvender en traditionel sauna. Faktisk viser kliniske studier at man udskiller 20 % toksiner og 80 % vand i en Infrarød Sauna og kun 3 % toksiner og 97 % vand i en traditionel sauna.

Temperaturen i en Infrarød Sauna typisk er mellem 45-65 grader C, hvorimod at temperaturen i en konventionel sauna typisk er 90-100 grader C. En Infrarød Sauna er derfor, modsat den traditionelle sauna, hverken fugtig eller varm og derfor et oplagt alternativ hvis man ikke bryder sig om høje temperaturer og fugtig luft. Effekten af de terapeutiske stråler er ikke afhængig af, hvor høj temperaturen er.

Der findes to mest velkendte typer af infrarøde varmelegemer: keramisk og carbon. Vi har valgt Infrarød Sauna med det keramiske varmelegeme, fordi det er ideelt til terapeutisk formål. Det sender lys med unikke strålelængder som trænger ind i kroppen med over 3,5 centimeters dybde samtidig med, at kroppens overflade også bliver behageligt opvarmet. Med carbon bliver kun kroppens overflade opvarmet, hvilket giver et meget ringe resultat.

  • automatisk temperaturregulering
  • HiFi-system med CD – Musicure
  • LED-farve lys terapi
  • Ionisator med Ozon desinfektion
  • frisklufttilførsel
  • produceret af ædeltræ Hemlock, som absorberer, desinficerer og nedbryder sved/affaldsstoffer

Graviditet, brug af pacemaker, menstruation, implantater, specielle  tilstande og lidelser, som også i andre forbindelser gør, at man bør søge råd og vejledning hos egen læge.

Hvis man er førstegangsbruger af Infrarød Sauna og ved godt helbred, kan man starte med 30 minutter 2-3 gange om ugen og øge til daglig brug og ligeledes øge minutterne med op til cirka 50 minutter, men aldrig mere end 1 time pr. behandling.

Vores Infrarød Sauna er til 1-2 personer. Du betaler pr. behandling, ikke pr. person. Kom blot 5 minutter før din bestilte tid, hvor du vil blive instrueret i saunaen og få udleveret håndklæder. Vi anbefaler, at du ikke dækker dig til inde i saunaen, da strålerne i saunaen ikke kan gå gennem stof /tøj. Du har mulighed for at få ekstra håndklæder, hvis du ønsker at tage brusebad før eller bagefter.

Du skal ikke holde pause undervejs. Varmen stiger gradvist under forløbet og du vil kunne mærke “lyset” trænge ind i krop, ben og arme, mens alt andet i rummet vil forblive upåvirket af varmen. Forvent også at komme til at svede. Det er et godt tegn! Du kan slappe helt af, mens du nyder den direkte varme, ledsaget af blid meditations musik. Kun, hvis du skulle føle dig utilpas, bør du afbryde forløbet. Saunaen afbrydes automatisk efter endt tid!